МЕЖДУНАРОДНА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ СЕ ПРОВЕДЕ ПО ПРОЕКТ AGREEN, ЕРЕВАН, АРМЕНИЯ Featured

30 Юли 2021 News 495 Views
Rate this item
(0 votes)
 
 

 

Фондация “Международен център за изследвания и образование в областта на агробизнеса” (ICARE) – арменският партньор по проект AGREEN, беше домакин на Международната бизнес конференция за представяне на регионалния бранд и плана за брандинг стратегия на климатоустойчивото земеделие в Черноморския басейн.

Конференцията се проведе на 29 юли 2021 в град Ереван, Армения, като в нея се включиха, освен представители на партньорския консорциум, също и експерти и членове на „практикуващата общност“ AGREEN, както и други заинтересовани страни – публични власти, земеделски производители, кооперации, браншови организации, фирми за производство и преработка на храна и др. След отправените приветствия и представянето на проекта и партньорския консорциум, конференцията продължи под формата на дискусионни панели, като основни засегнати теми бяха:

• Климатоустойчивото и консервационно земеделие в Черноморския басейн /ЧБ/ – проблеми и възможности. Състояние на биологичното земеделие в ЧБ.

• Регионален бранд на селскостопанските продукти, произведени по климатоустойчив начин. Регионален бранд на „зеленото“ и биологично земеделие и стратегия за брандиране на продукти, отгледани по климатоустойчив начин в Черноморския басейн.

• Интерактивна карта на логистичните центрове в партньорските държави за продажба на едро и дребно на земеделска продукция, отгледана в Черноморския басейн, по климатосъобразен начин. Местни, регионални и трансгранични вериги за доставки.

• Добри предприемачески практики и примери за работещи бизнес модели в областта на климатоустойчивото земеделие в ЧБ.

Иновативното събитие протече в смесен режим /онлайн и присъственo/, като участниците имаха възможност да обменят идеи, опит и контакти в рамките на организираните сесии за изграждане на мрежи и да заявят своя интерес за включване в „практикуващата общност“ и алианса AGREEN.

Програма и материали от събитието са налични (на английски език) тук, а запис от сесиите можете да гледате тук.

 За повече информация:

гр. Добрич, ул. „България“, №3                                                                                                             

тел.: +359 58 655 626                                                                                                                                                    

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: agreen-project.eu  

Facebook страница: @project.agreen